Προφίλ Εταιρείας

Προφίλ Εταιρείας με την οποία έχουμε Αποκλειστική Συνεργασία: ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

1841

'Ιδρυση της Εθνικής Τράπεζας

08 Feb 2013

1891 - 1922

Στις 15 Ιουνίου 1891, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την Ανώνυμο Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων  "Η ΕΘΝΙΚΗ", προκειμένου να καλύψει τις τότε ασφαλιστικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εργασίες της εταιρίας επικεντρώνονται κυρίως στους κλάδους Πυρός και Θαλάσσης ενώ γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ο κλάδος ζωής.

Συμμετέχει σε όλα τα σοβαρά γεγονότα της εποχής είτε με τη μορφή αποζημιώσεων π.χ. φωτιά Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917, είτε με τη μορφή οικονομικής βοήθειας σε σεισμοπαθείς και αντιμετώπισης δαπανών πολέμου το 1897.

1923 - 1945

Παρά τις δυσμενείς εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα εκείνη την εποχή, η Εθνική Ασφαλιστική, όχι μόνο καθιερώνεται στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως η μεγαλύτερη αλλά και ως η πιο αξιόπιστη εταιρία της ελληνικής αγοράς.

Στα δύσκολα χρόνια 1940-44, δεν διστάζει να εκποιήσει περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να συντηρήσει το προσωπικό της και να οργανώσει συσσίτια για τους αναξιοπαθούντες.

1946 - 1969

Παρά την οικονομική στασιμότητα της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να αναπτύσσεται στους κλάδους Πυρός, Μεταφορών, Αυτοκινήτων, Αστικής Ευθύνης και Εργατικών Ατυχημάτων.

1964

Ιδρύει την ναυτασφαλιστική εταιρεία Πλοίων και Αεροσκαφών ενώ μεταστεγάζεται στο κτήριο της οδού Καραγεώργη Σερβίας 8 (Οκτώβριος 1963).

1970 - 1990

Την περίοδο 1970 - 1990 η Εθνική Ασφαλιστική ανασυγκροτεί το παραδοσιακό δίκτυο των Πρακτορείων, δημιουργεί νέα υποκαταστήματα και πρακτορεία, καλλιεργεί την ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα και οργανώνει τις πωλήσεις της.

1980

Δραστηριοποιείται ο κλάδος Ζωής της Εταιρίας με τη δημιουργία του Agency System.

1990 - 1997

Σε νέα πορεία ανάπτυξης, η εταιρία επανέρχεται σε κερδοφόρα αποτελέσματα, αυξάνει την παραγωγή της και γιορτάζει με μεγαλοπρέπεια τα 100 της χρόνια (1991).

1997 - 2004

Το 1997 πραγματοποιείται συγχώνευση όλων των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΣΤΗΡ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, ΕΤΕΒΑ), δημιουργώντας ένα ισχυρό ασφαλιστικό όμιλο, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς και να ανταγωνιστεί τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες της Ευρώπης.

Η νέα πορεία ξεπερνά την εθνική επικράτεια και αποβλέπει στη δραστηριότητα και παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

2005 έως σήμερα

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων και αξιοποιώντας για πρώτη φορά ουσιαστικά τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα στο bancassurance η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, με συνεχώς διευρυνόμενο μερίδιο αγοράς.Η πρωτόγνωρη ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής οδηγεί αυτή την «απογείωση» που επισφραγίζει το διαχρονικό κύρος της εταιρίας.

Η αλλαγή που συντελείται στηρίζεται κυρίως στην ενδυνάμωση και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η μεταφορά της έδρας στο υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα της Λ. Συγγρού σηματοδοτεί με το συμβολισμό της το δυναμικό χαρακτήρα της νέας εποχής. Παράλληλα αναπτύσσει περισσότερο και το κοινωνικό της πρόσωπο με τη μεγάλη εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή, αλλά και την άμεση ανταπόκρισή της σε κοινωνικά δύσκολες στιγμές, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές και τα γεγονότα στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2009.

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει μια διαχρονική ταυτότητα στα 122 χρόνια της λειτουργίας της. Ο σεβασμός στον ασφαλισμένο, η αρχή της ανάπτυξης μέσα από συνετή διοίκηση, η μέριμνα για τους εργαζόμενους και η κοινωνική συνεισφορά γενικότερα, είναι διαχρονικές παράμετροι της πορείας της.
Πάνω απ’ όλα, ωστόσο, η εταιρία γνωρίζει να προσαρμόζεται στις εποχές, και όχι απλώς να ακολουθεί αλλά να οδηγεί τις εξελίξεις. Γι’ αυτό και στην παρούσα συγκυρία που καθορίζεται από τη διεθνή οικονομική κρίση, η εταιρία και οι άνθρωποί της, βλέπουν την ευκαιρία πίσω από τις παγκόσμιες εξελίξεις και συνεχίζουν να βαδίζουν μπροστά, με το ισχυρότερο δίκτυο πωλήσεων και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον ασφαλιστικό κλάδο.